Opleiding

Marianne maakte als tienjarige haar debuut in een pianoconcert van Haydn met het Zeeuws Jeugdorkest. Zij was finaliste in verschillende jeugdconcoursen zoals het AVRO concours en de Rotterdamse piano driedaagse.

Haar professionele opleiding volgde zij aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij in 1992 haar diploma Uitvoerend Musicus cum laude behaalde.

Zij studeerde 6 jaar hoofdvak piano bij Jan Wijn en vervolgens kamermuziek bij Willem Brons.

Zij volgde masterclasses bij G. Sebök, E. Rodrigues en I. Friedman.

In 2002 slaagde zij voor haar doctoraal examen Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. 

Prijzen

Marianne won diverse prijzen: In 1991 won zij in de categorie kamermuziek de 1e prijs op het Rovere d’Oro Concours in San Bartelomeo al Mare te Italië met piano-fluit duo en in 1993 de 1e prijs op het Jacques Vonk Piano Concours.  In 1994 werd haar als solist de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw toegekend en in 1996 verwierf zij voor de tweede maal de Vriendenkrans met het Reinaert pianokwartet.  

Loopbaan

Zij soleerde in diverse pianoconcerten van Haydn, Mozart, Beethoven (concert nr. 3 en de Koorfantasie), Mendelssohn, Chopin en zij speelde tweemaal de Rhapsody in Blue van Gershwin met het Brabants Orkest o.l.v. Mark Fitz-Gerald.  Zij gaf solo-recitals in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Kurhaus te Scheveningen en Vredenburg te Utrecht. Zij trad eveneens op in België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Nigeria en Benin (Afrika). Ook op het gebied van de Kamermuziek is Marianne actief. In 1998 speelde zij in de serie Jonge Nederlanders in de Kleine Zaal van het Concertgebouw pianokwartet.  In 1999 speelde zij mee in de Kerstmatinee van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Ricardo Chailly in Suor Angelica van Puccini. Tevens speelde zij in de serie “Het Zondagochtendconcert”. Sinds 1997 heeft zij een aanstelling aan het Conservatorium van Amsterdam als docent begeleider. Van 2006 tot 2012 doceerde zij hoofdvak piano aan het University College Roosevelt te Middelburg. Sinds 2014 is zij hoofdvakdocente piano aan de jongtalentklas van het Conservatorium van Amsterdam.

Opnames

In 1997 maakte zij met Maurice Heugen - solofluitist van de Opera van Zürich - haar eerste CD met fluit-piano muziek voor het label Etcetera. In 2000 verscheen een kamermuziek CD met het door haar opgerichte ensemble Les Quatre (voorheen Quatre Reines). In 2002 volgde een nieuwe CD Hommage à Debussymet fluitist Heugen. 2003 heeft zij de Rhapsody in Blue van George Gershwin met Cobla Principal d’Amsterdam op CD opgenomen. In 2006 heeft Marianne de derde CD met Heugen opgenomen.  2009 is een CD met Oost-europese fluitmuziek met Eleonore Pameijer verschenen. In 2012 een dubbel cd met werk van Gerard von Brucken Fock. Chopin opnames voor de Nederlandse speelfilm ikjijhijzij (filmscore) volgden in 2013. In 2014 verscheen een heruitgave van de solo piano preludes van Mischa Hillesum in de 10 cd box van Etcetera Forbidden music in World War II.

Bio in het Engels